Uri rendah

Hai mommies..td sy ke klinik buat details scan. Baby semua alhmdulillah ok..cuma Dr bgtau uri sy rendah dan menutupi jalan keluar baby..kalo scan 28w masih disitu uri..maybe sy kena plasenta previa tahap 4 dan akan czer. sedihnyaa rasa.. walopun sy tak ada simptom bleeding apa semua.. harap uri tu akan naik nnti..ada mommy yg ada pengalaman mcm sy tak? Usia kandungan skrg 25weeks

4 Các câu trả lời

sy pnh alami uri bwh...pp type 3...puan jgn stress2 k..bykkn bedrest..jgn trlalu byk brgerak...kena puasa smntra wktu dr bersm husben...xblh berdiri lm..angkt berat2.. angkt bby org lain pun xblh dkung ank buah ke pn xblh juga xblh bwk pape beban jika alami uri bwh ni...bhya pd nywa ibu dan anak tkut bleeding... puan bykkn rehat k...jgn buat pape kje...ada sepruh org blh naik lg uri nya..mcm sy dlu dh try mcm2 teknik tp xbrhasil... jd sy bersalin czer pd usia kandungan 34 minggu . alhamdulillah ank sy skrng dh berumur 3 tahun... sy doakan mg puan sntiasa d beri kesihatan dan smgt yg kuat dr saat hamil hingga saat selamat melahirkan anak..Allahuma aamiin....mg dpmudah segalanya..Allahuma aamiin Ya Mujib

sy baru scan detail n 5d rabu lps utk 25 weeks. doc ckp sllu uri dah tak tukar position dah once dah melekat tu. gerak pun mgkin x byk. dia kata yg akan berubah posisi baby je sbb baby dah makin besar. so skrg sy just tggu posisi baby je gerak biar masuk laluan once dah nk due nnt.

salam...sye scan 20w dlu pun uri kt bwah..pastu baru ni scan untk 28w, alhamdulillah uri naik & doc ckp tiada apa2 masalah..jgn risau, ble baby makin mmbsar, uri mgkin akan brgerak kedudukan die..dan jgn lupe buat excersice sikit 🥰

Saya scan pun uri rendah tapi doc kata tak menutupi jalan keluar. Risau juga 🥺