Jus Mariam hilg kan rase loya, btul kee??

Hai mommies..sy bru 1st tri.. lpas mkn msti rase loya dan pening kpala.. kawan sy syorkn mnum jus nie utk hilgkn rasa loya tu.. ada siapa2 tak pernah mnum? Ok ke tak jus nie?? #kehamilan

Jus Mariam hilg kan rase loya, btul kee??
37 Các câu trả lời

kena tau cara minum juga jus mamariam ni.. bukan 1 cawan.. jus mamariam ni kita ambil 2 sudu besar sahaja pagi dan petang.. 30 minit sebelum makan. mmg sangat membantu. ibu x rasa penat.. gdm x de.. hb pun cantik je..

Awak first pregnancy ya? Saranan saya apa2 yang awak nak consume perlu minta advise dari doktor/nurse. Kita ni semua bila mengandung tak sama tau kondisinya. Mungkin okay untuk kawan awak tapi tak okay untuk awak.

1y trước

Kan sis..sy pn tkut jgak nk try..sebab tu tanya2 org dlu.. btw tq ya sis

Dr saya pesan, elakkan ambil jus² mcm ni sbb takut ada kandungan gula tinggi. Gula yg tersembunyi even kita tgk bahan kandungannya bagus. Sebaiknya ambil real foods 😊 Sekadar pesanan ye

1y trước

Ohhh yekeee sis… belum try,sebb tu kita tanya dlu

saya anak first minum susu kambing je... sampai lah anak ke 2 ni... mmg minum susu kambing sahaja... Alhamdulillah gula ok hb ok semua ok .. baby pun Masyaallah Subhanallah cantik dan gebu je dia keluar ...

Saya minum okay sgt . Bgi tenaga , alahan pon hilang . Kalau tiap pagi muntah tu minum ni tak jadi nk muntah . HB pon tinggi , gdm pon okay . Doktor tk syorkn ni , tpi doktor kata kalau sesuai teruskan .

Saya minum jus ni Alhamdulilah ok sgt dari rasa loya hilang trus hb pon ok maintain jaa dari first trimester smpai second trimester Alhmdulilah hb ok now dh 26 weeks masih amalkan..

Dlu beli juga time preg last2 x tmnum pun syg je beli mhl jg harga tu.. sbb kunun buat tmbh hb tp cek up itu jg xnaik2 tu yg jd mls nk mnum klu x nmpk keberkesanan huhu..

saya minum alhamdulillah okay sikit alahan dan badan ada tenaga sikit. hb pun tinggi sampai la bersalin. xde gdm ke apa pun walaupun sy obesiti. gdm ni byk faktor keturnan

1y trước

sma lah kiter sis.. Saya pun GDM..

sy pernh dgr cerita .. ad misi ni mmbebel sbb pesakit dia kna gdm selepas consume jus2 utk ibu mngdung .. prefer mkn ubt yg klinik bg shja yg diberikan dokter@misi ..

maaf nak tanya jus mamariam ni bukan botol dia lain ka ..ka dia ada dua jenis botol?? .saya ada beli jgak jus ni tapi botol dia lain

1y trước

ni packaging lama, botol yg baru bentuk dia mcm ade lekuk2 mcm diamond