tersapu minyak angin

hai mommiesss kalau dah tersapu minyak angin kt perut macamana ya? ada potensi utk kehilangan ke 😭😭😭 helppp baru 2x letak minyak angin

12 Các câu trả lời

Sy dr 6 weeks sehinggalah skrg dh 32 weeks mmg selalu guna minyak angin..blh dikatakan almost every day..xprnh ada mslh apa2..prnh jg tanya doctor.. doctor kata blh je guna sbb dia external use..xde kaitan dgn baby kita..apa2 pun sis baik consult doctor..lain org lain symptoms kan.. hopefully xde apa☺️

2y trước

doctor larang Saya letak.. bergantung pada keadaan Kita sama kot .. sebaiknya Tanya doctor untuk info lebih lanjut..

sapu minyak angin boleh, kesannya luaran je. takdenya meresap sampai ke dalam rahim dan air ketuban. boleh sapu minyak angin. kepanasan tu ikut ketahanan badan.

saya letak minyak angin belakang ,pinggang saya.. perut... kerap dari anak no1- sampai nk masuk 5, buat masa skrg ok jer... apapun atas bdn kita...

Boleh. Baby duduk didalam rahim, bukan di perut. Kalau minyak angin ni mostly ada methyl salicylate kan, kesan tu utk luaran sahaja

saya hampir tiap hari... dari anak sulung lgi... perut kembung sepanjang masa... sapu minyak kt perut, pingang dan kaki... huuhuhu

Dia tgk content minyak tu apa, Kalau jenis stakat luaran je efek dia takde apa2 laa…InsyaAllah takde la smpai kehilangan.

Sy pun pernah je letak minyak yu yee sbb pedih sgt ulu hati masa tu. Alhamdulillah takde apa.

bila sapunya? cepat2 cuci.. sis dh brapa weeks? hati2 ya.. mandi air panas pun x boleh ya..

2y trước

yup.. jangan di bahagian perut.. suam2 je.. jangan panas sangat.. sbb baby kat dalam panas .

saya kalau sapu minyak sekeliling perut je..tu pun minyak baby je

Sy letak tiger balm sbb ada baca Selamat. Sapu nipis2 je