sembelit yg teruk

hai mommies..pnah x mommy alami sembelit yg teruk? sy mmg jnis snang sembelit.mkn coklat pon blh sembelit pdahal tu mmg fevret.ada x ubat yg mommy tahu d frmasi ke.sy smpai sejam d toilet meneran tp still xberak2.#seriusnanya #pleasehelp

9 Các câu trả lời

Saya pun sama jenis sembelit teruk sampai berdarah. Adik ipar saya makan softgel minyak kelapa dara dia tkpernah kena sembelit wlpn makan ubat tambah darah obimin tu. Saya takut nak makan minyak kelapa dara tu sbb banyak dgr kata nanti efek pada isi kulit kita nanti susah doc nak jahit tempat luka nanti. Tp bila kena sembelit teruk sampai berjam2 dalam toilet, saya tawakkal je makan je vco tu. Alhamdulillah mmg dah tak sembelit.

sya jenis sembelit trok .. sya inform doc yg sya sembelit trok .. dia bagi ubat sembelit .. kena rajin makan sayur dgn buah gak .. air suam jgn miss

dari awal pregnant sy kerap mkn buah oren & minum jus oren, alhamdulillah. tak sembelit. senang buang air besar.

makan sayur extra banyakk..ubat cair najis jenis lactul,tp kena advice doc juga ye..

pegi klinik. jgn mkn sebarang ubat masa mengandung. boleh effect kandungan.

perbanyakkan makan buah dan sayur2 .. inshaallah elok la nanti ..

Makan sayur dan buah banyak2 👍🏻 tu paling bagus

makan banyak buah-buahan

amalkan jus delima