Perlukan nasihat

Hai , mommies..pada 5 julai , saya telah minum air gula untuk pertama kali pada usia kandungan 12weekz..dan 6 julai , nurse telefon saya dan memaklumkan saya punya bacaan gula naik tinggi sehingga 8.4 dan nurse mengatakan saya ada GDM.. Saya telah cut sugar selama sebulan sebelum mgtt..saya jaga pemakanan..tapi ditakdirkan saya terkena juga GDM..nurse cakap , mungkin keturunan juga..saya perlukan nasihat dari mommies semua untuk kawal GDM saya sepanjangan kehamilan..saya takut kehilangan anak lagi sekali..ada yang nasihatkan saya consume CALLA MILK , PATI DELIMA GULSAN , LACTE' JUS , MAMARIAM..tapi saya risau untuk consume supplement selain vitamin doctor bagi. #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Trả lời

nope. elakkan consume brand2 yang awak sebut tu. MELAINKAN, doc awak yang advice awak untuk ambik apa apa supplement/vitamin tambahan. refer doc sahaja. nanti awak akan refer to pakar pemakanan kan, follow je advice yg diberikan. macam saya pun sebab keturunan, saya pun takde la yang suka makan makanan manis pun, memang more to healthy, tapi tulah kena juga, Alhamdulillah lepas bersalin, repeat minum air gula, takde gdm. maksudnya kena masa mengandung je. Sabar tau, jangan stress2, overthiking, sis boleh hadapi semua ni and do the best, okay? 💪🏻 semoga yang baik2 sahaja. ♥️

1y trước

thankk you , sis 💕 atas nasihat yang diberikan 💕