DUE HUJUNG BULAN BUT STILL BELUM ADA TANDA NAK BERSALIN

Hai mommies2 semua. Nak tanya sikit boleh? Curious je nak tahu. 🤭 saya dh preggy masuk 37 weeks. Tapi still belum ada tanda nak bersalin. Actually, nak tanya macam mana rasa sakit contraction tu? Ada yg cakap mcm senggugut tapi time period dulu saya susah senggugut, tak ingat dh mcm mana perit dia 🫠 mcm mana eh nak bezakan sakit perut biasa dengan contraction tu? Satu lagi, saya ada keputihan time pregnant ni. Dua kali buat swab dah, takda gbs pun. Doctor bagi ubat insert vagina tu je. Ada tak pengalaman mcm saya? Nanti time bersalin, still ada tak keputihan tu? Dan akan stop tak lepas kita selamat lahirkan baby? #firstbaby

2 Các câu trả lời

Pengalaman saya sakit contraction ni makin lama makin kuat and sakit , hujung2 tu sakit dia mcm nyawa hujung tanduk sambil tu rasa mcm nak terberak je haha. Awal2 tu masi santai2 contraction tu tp mmg consistent timing dia.. setiap sejam skali, pastu jadi 30 min skali, then 10 min skali, 5 min skali , 2 min skali camtu. Yg 2 min skali tu mmg kena baring mengiring kiri kat katil dah tu haa sambil genggam palang and tangan husband mcm nak patah 🤣….

contraction Ni ..sakit dy makin Lama makin Kuat dan makin kerap ..smpaikn Ada msa selang 10 Minit skit ..lpas tu sakit dri pinggang ke perut ...kekerapan skit tu mkin kuat.

10mo trước

betul,,kalau saye bg rate sakit die 50 kali ganda sakit Dr senggugut 😬