Tips nak kasi baby aktif dalam perut

Hai mommies! Any tips nak kasi baby aktif dalam perut? Sebab dah kena mula kira tendangan baby...selalu aktif aje hari ini lambat pula 🥲#firstmom #pleasehelp

13 Các câu trả lời

nurse kk saya ckp minum air sejuk. tapi apa saya selalu buat masa mengandung haritu bila rsa mcm lama x gerak sy psg surah maryam/luqman pastu rasa dia gerak. mlm2 buta pun kdg xleh tido sbb rasa mcm dia xbgerak lama sy psg surah. pastu baru boleh lena kalau x xsedap hati 😂

Kalau saya, minum air oren & air sejuk. Ni doktor sendiri yang bagitahu. Pernah sekali tu saya panik sebab minum air oren 1 botol dia tak gerak-gerak. Saya minum botol oren ke-2 baru dia gerak.

Kalau baby sy.. mkn benda manis.. baring terlentang tekan2 perut.. atau penyet perut sikit..mcm membongkok ke.. bila dia rasa sempit dia akan tolak balik…

7mo trước

Hahaha penah kena.. dia scam sy smpi sy g hospital..lg 10langkah smpi pac,dia tendang kuat..sabo jele…lepas tu mmg sy wat gini je..

Kalau saya, saya makan yogurt plain plus watermelon tapi bagi sejuk sejuk dulu. Terus makan. Alhamduillah dia kick je... Makan bende bende sejuk je

makan bnd manis, aiskrim sejuk2, rehat sambil baring ke sisi x kisah kanan ke kiri pastu panggil dia 😊

Mkn aiskrim sis.. sy dl msuk spital sbb x rasa tendangan.. trus suh suami bwk aiskrim

kadang ada setengah baby lepas kita makan dia akan aktif .

bagi dia dengar ayat2 al-quran pakai microphone ear

rehat, kunyah mkn, minum air sejuk dan usik perut.

mak rehat biasanya baby aktif berdisko