Minta pendapat / cadangan anak wean off(cerai susu)

Hai mommies. Sy tgh pregnant 6 bulan. Skrg ni sy nk wean off ank sy usia 1tahun 11 bulan. Sy dah letak bwg putih dekat nenen. Dia mengamuk nangis nonstop🤦🏻‍♀️#pleasehelp #bantusharing #ingintahu

4 Các câu trả lời

sis kalau nak letak bawang putih tu jgn depan anak sbb dia tau..n then ckp dengan dia pura2 lh ckp susu ibu ada pedas😂n sis pun pura2 lh try sentuh dan rasa dan bt reaksi muka..anak sy masa tu pun 2 thun 3 bln bru cerai susu..

sy pn ltak bwg putih..sorok2..first tu mmglh die cam mmberontak n mnngs sbb tb2 kn rase camtu..makin lme die akn giveup jgk..

klu mcm sy, baby btul2 2tahun baru start wean off. slowly n bg dy leka dgn mainan n mknn yg sedap2😄

knp nk stop bf yer? klu prgnancy ok, my dokter said truskn je bf

3y trước

kakak dah nk masuk 2tahun dah. susu nk bg adik plak 😅