kurang air dalam badan.

hai mommies... sy sekarang mengandung anak pertama 17 weeks.. sebelum ni dah stop morning sickness, tp bila decide nak puasa, tiap kali sahur n buka memang akan muntah nonstop. baru je buat check up, air sangat kurang - 2+, cecah 3+ akan kena admit.. berat pun turun mendadak.. doktor suggest untuk tak puasa kalau tak boleh. boleh saya tahu mcm mana cara nk tambah air dalam badan? minum air masak tak lalu.. makan tembikai dah jemu... taknak kena tahan wad.. dan bahaya ke pada baby kalau kurang air dalam badan? ?

2 Các câu trả lời

Muntah2 adalah punca kurg air dlm badan. Klu boleh takpyh la puasa dlu.. Kesian diri & baby.. Cara utk tmbah air dlm badan is to get a water drip or drink lots of water..

Badan perlu air secukupnya utk organ berfungsi sepenuhnya.. And to keep yourself healthy..