Tinggal dengan mertua

Hai mommies.. sy nak tanya pendapat, ibu mertua saya tinggal seorang di rumah. Rumah yang selesa dan agak besar. Ibu mertua seorang wanita bekerjaya dan berdikari. Anak ada yg kahwin dan tinggal berasingan. Suami selalu risau sebab ibu mertua seorang. Jadi dia bincang untuk pindah sekali. Saya punya due date bulan ni. Bila bila baby boleh lahir. kadang kadang kita jarang balik rumah sewa sebab teman ibu mertua. Setakat 2 tahun berkahwin tiada masalah dengan ibu mertua dan layan sy macam anak dia sendiri. Jadi sy nak tanya, patut atau tidak untuk tinggal bersama? Sebab sy selalu risau dan overthinking. #pleasehelp #advicepls

1 Trả lời

Untuk tinggal bersama mertua tak digalakkan. Melainkan ada dapur sendiri, bilik air sendiri, ruang rehat dan bilik sendiri, bayar bil kena adil.