Rendah gula/hypo

Hai mommies, siapa mcm sya rendah gula dlm darah msk trimester 3 (34weeks)? Saya GDM on diet. Boleh suggest tak apa makanan yg boleh seimbangkan balik gula dlm darah normal mcm biasa? Makan manis pun sama juga. Telampau manis pun salah2 juga 😅 #gdmondiet #rendahgula

2 Các câu trả lời

Standby kurma/gula2 kecik/collat kecik2 smang nak grab bila rasa hypo, dlm masa yg sama makan kuantiti sikit tapi kerap, cukup smua nutrisi. Kalau awk bgun tido ttiba hypo tu kita panggil rebound hypo sbb makan jumlah banyak sebelum tidur & trigger insulin kluar dlm kuantiti banyak ended up bangun tidur dlm keadaan hypo

11mo trước

Ok baik sis

Saya buat diet suku suku separuh. So far tak pernah hypo till delivered

11mo trước

Ya meal sya malam nasi+lauk protein+sayur.. saya makan biskut/roti yg ada inti coklat. Minum air putih.