Kenapa ibu mengandung kerap sakit perut?

Hai mommies semua..nak tny..knp ye ibu mengandung selalu rasa sakit perut?rasa mcm angin pun ade..x selesa pun ade..ade siapa2 penah alami x?

2 Các câu trả lời

Sama la sis..saya pun skg mengandung 4bln sllu sakit perut tak selesa tidur..kadang sakit kt bawah perut ni..sa fikir positif ja..ikut kata mama saya..kulit dlm perut kita ni mengoyak sbb baby membesar so sa fikir mcm tu je la..saya pun pengalamn pertama mengandung..

Ada byk sbb. Rahim mengembang salah satunya. Kalau angin sbb asid reflux. Selain tu, sbb baby tarik zat dr otot perut bila kita x provide zat yg cukup utk dia (doktor yg bgtau sy).