sekadar luahan

Hai mommies semua, takda nak cerita pape pasal baby ke apa. Cuma nak luahkan perasaan. Takda tempat nak mengadu. Sekarang saya duduk dengan family sendiri. Saya selalu dengan cerita ipar duai macam ini macam itu. Tapi pengalaman saya sendiri bila adik² beradik yang tak suka. Yelah kita dok penumpang kat rumah mak ayah. Yang dok jauh dari mak ayah kata kita ni menyusahkan mak ayah. Dia igt kita dok rumah tuh goyang kaki, dok rumah mak ayah free. Padahal dia taktau kita kat rumah mak ayah belikan brg dapur. Kalau kita nak masak, kita beli mentah sendiri. Bukan guna yang sedia ada kat rumah. Tuh pun kekdg mak saya sendiri cakap, kalau nak masak guna jek apa yang ada kat peti ais tuh. Tak payah beli². Tapi apakan daya, mulut orang kita tak boleh nak tutup. Ye tak? Cuma berserah pada Allah, dan Allah tahu segala galanya. Dan saya cuma kesian pada suami. Mungkin banyak makan hati tapi bila ditanya, dia kata dia okay. Itu jek nak luahkan. Terimakasih kawan² ? dan minta kata² semangat dari kawan² semua yee. #24weeks #mogamommybabydanayahkuat

1 Trả lời

Sy doakn moga sis dan suami ada rezeki untuk duduk rumah sendiri. Adat la bila duduk ramai2 ni. Sebab tu digalakkan cari rumah lain bila dah kahwin.

5y trước

Just my 2 cents..wlau ap pun kn sis, plihan trbaik mmg dduk rumh sndri, bygkan ap perasaan sis klu suami bwk duk rumh mak ayh dy..rsa2 sis selesa x..husbnd sis pun m tu jgk..beban jgk dy nk kna simpan rsa dlm hati..org laki ni dh la suka pendam..dh kawen ni kn jga hati suami yg plg utama..mak sis smpai bila2 pun akn sedih klu mcm tu..sis kna fhm mak mn x syg ank tp sis kna bljr brdikari jgk hdup as a wife..jga maruah suami sis sbb adk bradik sis pndg serong...