folic acid jenama apa yg sesuai utk trimester pertama ye?

Hai mommies semua, biasa klu ambik folic asid poo2 💩 kita hitam kn...tp sy punya warna coklat biasa saja...xde perubahan warna poo2💩. Skrg ni sy consume appeton folic asid

14 Các câu trả lời

sy mkn iron folic nutrilite.. alhmdulillah sesuai bby membesar dgn jayanya.. sb iron pun ada skali sesuai untk yg ada anemia..keletihan dia jdi xbrapa letih sgt.. dia bantu suppot 😊

najis gelap petanda baik sis, nurse ckp ubat tu dh bg respon kat body. cuma xleh mkn folic asid skali dgn ape2 jenis susu. sb asid folic xbg respon.

saya lepas makan zincofer yang poo poo hitam. saya makan folic acid jenama appeton before consume zincofer kk bagi pun okay je poo poo

masa brklinik ada tanya doktor ? nurse ? sy ambil IBERET 500 tu..poo2 hitam,kencing kuning..doktor kata yess normal jee 😊

klu mkn folic xde perubahan pd poo. yg ada perubahan bila mkn ubt tmbh darah (iron + folic). contoh: zincofer, iberet.

no la awak. salah info ni. yang buat poo poo hitam ubat iron (ubat tambah darah). folic asid tak ubah warna najis kita pun

3mo trước

Setuju ni. Folic acid mmg takde apa2 perubahan dkt stool. Cuma ubat iron yg ada effect.

awal tau preg mmg sy mkn appeton.. dh buat buku misi bg obimin..utk sebulan,seterusnya dpt zincofer

sy dulu makan maltofer.. poo mmg hitam.. hb pun Naik cantik je

yg buat tahi hitam bkn folic acid tp iron ubt tmbh drah

yg buat najis hitam tu iron, bukan folic acid.