Doktor scan perut kemungkinan ada fibroid.

Hai mommies. Saya tengah pregnant anak kedua. Sebelum ni bersalin normal. Kemudian, Saya baru lepas scan doktor kali kedua. Doktor check macam ada fibroid dekat bahagian rahim. Dan kena refer pakar untuk confirm betul atau tak fibroid tu. Ada tak mommies yang ada masalah yang sama? Boleh ke bagi sis any good advices? Or tips? 😿

2 Các câu trả lời

Saya sedang pregnant sekarang dan ada 3 fibroid. Sekarang ni memang follow up pakar o&g sahaja untuk tengok progress baby. Alhamdulillah baby sihat tapi agak struggle juga untuk saya sepanjang pregnancy ni. Semoga baik baik sahaja untuk awak

3mo trước

So far saya memang sentiasa rasa sakit dekat bahagian perut. Kadang rasa macam tak selesa je tapi kadang memang rasa sakit sangat. pakar bekalkan saya dengan panadol dan ubat tahan sakit.

Sama macam saya, pegi klinik dr kata fibroid. Terus refer obgyn, rupanya bukan fibroid tapi muscle bahagian rahim sebab saya punya rahim terbalik (retroverted). Saya suggest jumpa pakar lebih baik.

3mo trước

Lepas tu awak bersalin normal ke ceaser? Baby semua okay lah?