kawal bacaan nadi laju

hai mommies, saya nak tanya macam mana ye nak kawal bacaan nadi? 😅

1 Trả lời

Banyakkan Belajar dan berlatih control pernafasan. Dari sini baru kita boleh belajar relax. Bila kita control pernafasan, kita akan hantar signal kat otak supaya relax dan bertenang. Jadi otak akan hantar signal kat jantung utk kawal jantung dipam dan bacaan nadi pun akan mudah terkawal. Lagi 1, kurangkan stress, banyakkan rehat. Cukup tido, cukup rehat, stress kurang, nadi pun lagi mudah terkawal. 😎