Nak wean off baby 1y3m

Hai mommies, saya nak cuba wean off anak sebab now saya pregnant 10w. Boleh tak suggest brand susu utk saya bagi dekat anak. Sebab saya kurang tahu pasal susu sebab anak fully bf.

2 Các câu trả lời

susu full cream pun okay. atas setahun susu dah jadi sampingan. kena try & error. macam anak saya, saya dah kenalkan fullcream dalam masakan masa umur seawal 8bulan, menu yg gunakan susu spt carbonara, mac n cheese. masuk je setahun, saya terus bagi direct minum. saya tak bagi botol pun, biasa saya bagi yang kotak tu, botol straw atau open cup. at first, susah juga sebab dia tak biasa. tapi, saya kenalkan banyak brand. sekarang dah 2y8m, dia suka brand marigold. yang paling dia taksuka, dutchlady, memang takkan habis 😅 dekat tekak kita rasa macam sama je semua, mungkin dengan budak rasa lain2.

anak sy minum susu dutchlady perisa coklat.. kalau fullcream tuu dia xmauu... baru jee sebulan minum.. anak sy skrg umur 1t4b..😁 tengah mengandung jgk nii 6bulan.. 😅 tp dia still nk mengempeng bila nak tido . 😅 susu dah xde kot sbb sy picit xkluar susu.. dia nak mengempeng saje.. 😅😅