Baby gerak banyak..saja share pengalaman.

Hai mommies. Saja nak share kat sini. I tak suka sgt update kat status/story hal2 pregnancy ni. Nasib baik ada apps Asianparents hihi. Now kandungan dah masuk 23w Alhamdulillah. Tapi i perasan baby byk gerak & sometimes kuat jugak sampai i pun risau. I terfikir baby ni stress ke sebab mase 1st pregnancy dulu takde lah kuat sgt rasa. Masa dah counter kick baru terasa kuat. Ni belum counter kick dah kuat sgt da kerap jugak. Ada tak mommies yg camni? Seronok tapi at the same time mcm risau baby takdok diam haha. I belum scan gender lagi. Insya Allah 24w buat details scan sekali 5D sebab ada pakej kombo 😄 Hopefully dapat baby boy la. Biasa kenkawan yg babyboy dpt tahu awal tp yg ni scan byk kali pon x nampak atau i yg tak pandai tgk 2D kot. Doc yg scan pun x cakap apa2, maybe belum masanya nak reveal. Ok sekian, semoga dipermudahkan urusan utk semua mommies. Dah beli brg baby ke tu? I belum lagi haha. Blur sungguh! Btw, gap baby ni dgn kakak dia 5 tahun, covid punya pasal kena hold 2tahun 😅 brg lama semua dah let go 😵‍💫

8 Các câu trả lời

heee samalah. sy week 16 saja scan biase2 tp trus nmpk gender. baby boy. n start week 16 pun sy dah rasa gerakan dia sikit. masuk week 20 makin lama makin kerap n kuat. buat detail scan masa week 20 pun mmg dia x sorok2. dia bangga tunjuk yg dia boy. gerak2 dia mcm tgh main futsal dia dlm tu hahahah smpai terkejut2 kita. now w23 jugak alhamdulillah

2y trước

hahahahhaah. makin seronok tp makin pening jugak la daddy dia ramai queen n princess nk jaga 🤭🤭🤣

Sama 23w hihi. Start 20w dia punya aktif fuh. Skg lagi la sampai senak and berombak haha takpelah dik ibu lagi suka dari awak dok senyap je. Sy dah buat detail scan 21w Alhamdulillah sihat sempurna and baby girl 😆 tak kisah sbb anak first asal sihat sempurna je. Semoga baby kita baik2 sentiasa 🫶🏻

2y trước

Alhamdulillah ❤️🌷 insya Allah Aamin. Tu lah, now layan je dia punya aktif. Tapi geram, bila nak borak2 tetiba dia senyap 😅

sama laa 23w 😁haah dorg gerak byk padahal dulu x pon .. ni kandungan ke 6 sya bru merasa kuat tol dri 19w dah kuat rasa .. tpi risau kalau dorg dok senyap je 😅😂 tu lagi sya risau .. slalu dok kacau2 dia kalau dia senyap je .. sya pon blm scan lagi .. 28w nanti bru scan dkt kk ..

2y trước

in shaa Allah sis juga 😘

sama la dengan saya sis, saya baru 23 week bukan main aktif lagi.. terasa dia menendang2 dalam perut..klo sy lewat makan mula la mengeras..saya pon harap2 la kali ni bby boy , 4 ppoan 1 lelaki..ank first girl,ke2 girl ke3 boy ,ke4 girl,no5 girl lagi..harap2 no 6 niy boy la..

2y trước

tu la sis..ramai sgt dah niy 😂lg2 saya suka bby..harap sgt kali niy boy..dh boleh tutup kilang dah..

sama😂 baby gerak kuat, kadang2 dia bg tendangan power. tp bila dia tak gerak lama saya risau. saya pun tak tahu baby aktif ni sbb dia stress ke sbb dia happy. tp kalau tak gerak kite risau kan.

2y trước

aah risau jugak. tp bila dia tendang kuat tu x tau kan, dia x selesa ke atau seronok sgt hahaha konfius 😂

Saya pula, anak sulung boy tapi tak rasa aktif sangat masa dalam perut. Kalini baby girl, sama lah 23w punya lah aktif sampai terjerit ibunya kesakitan & terkejut 😂

2y trước

😂😂😂 kan..tgh khusyuk buat kje tbe2 tkejut huhu

sy 22 week baby aktif nak2 time subuh..malam..berombak perut...bile mnum air sjuk manis..coklat lgi sakan die joget...😂

2y trước

ye tu sasaran prtama baby..😂

Sama baby saya pun active Alhamdulillah, semoga baby sihat sihat je dalam tu 🫶🏻

2y trước

Alhamdulillah Aamiin YRA 🌷❤️