Jangkitan kulat di vagina

Hai mommies, nk tanya.. Sy bru masuk 28 weeks pregnant xde keluar keputihan tp ad rasa gatal2 sikit di bahagian vagina. Bila duk selak2 ad mcm putih2 /kulat kt bibir faraj tu. Byk jugak. Mcm mana nk merawat ya? Adakah bahaya utk baby dlm kandungan? #firstmom #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #pleasehelp risau sangat2 bru2 ni scan baby, sy ad masalah low laying placenta. Lepastu tiba2 ada kulat mcm ni pulak. First time so sangat2 risau huhu

3 Các câu trả lời

Perlu inform nurse/doktor. Nanti akan dapat ubat. Kalau rasa lama sangat appointment next check up, boleh pergi ke swasta.