Maltafor fol n sirap

Hai mommies.. nak tya, sbb hb rendah., dktr suggest sy makan maltafor fol yg hisap tu.. sy beli skotak je sbb tu je yg ada d farmasi.. bnyk plan farmasi xda.. jd husband beli yg sirap .. mcm mna ye makan maltafor sirap ? 1 tablet tu nk ambk m cmna ye ? Sbb sy makan 2 bji pgi n 2 biji malam.. #advicepls

2 Các câu trả lời

utk sirap kalau hb low kena ambik antara 10ml hingga 20ml tp kena confirm balik dgn doktor brp byk. kalau tanya saya mmg x dpt nk bg sukatan yg tepat utk tahap hb puan. utk tablet puan boleh kunyah je, ambik selepas makan ye. kalau minum susu/teh/kopi/air gas, jarakkan dlm masa sejam sebelum atau selepas makan maltofer sirap & tablet

watson bersepah puan..