Tonsil bernanah.

Hai mommies, nak tnya ni. Hari khamis lalu anak sy mula demam hingga hari ni. Kemarin dtg kecemasan sbb demam dan smpi 39, tp dlm perjalanan ke kecemasan tu ank sy berpeluh & masa tu dia x panas. Doc check 36.7. Tp bila doc check tekak, dia kata dah bernanah tekak baby sy. ? hati btl2 sakit mndngrnya. Bulan ni tonsil baby sy bernanah. Bulan lalu (okt) pun baby sy demam sebab tonsil ada bengkak. Tapi lepas doc bgthu yg tonsil bernanah, dia cuma bagi antibiotik. Adakah tonsil yg bernanah ni perlu dibuang? Sy risau sngt, demam masih on off. Hari ni dah masuk 4 hari demam. Sy risau yg teramat ni. Sbb baby sy ada menunjukkan rasa sakit d bhg dlm mulut. Baby sy baru 1 tahun 3 bulan. Ada siapa2 yg berpengalaman ttg anak yg terkena tonsil?

1 Trả lời

Hi, sy dlu kecil mmg kerap kena tonsil.mula² akan bg antibiotik(klu bernanah).klu lepas antibiotik tu habis tp nanah tu x surut/anak masih demam pegi jumpa doc balik(maybe nanah tu nti akan kena buang/bedah)

5y trước

demam kebah*