4 Weeks Pregnant Boleh Banyak Jalan Ke.?

Hai mommies,, nak tanyalah.. If baru 4 weeks pregnant kita boleh bnyk sgt berjalan ke.? Atau xelok for baby..

11 Các câu trả lời

sy b4 taw pgnent bergym bagai.. 4 kali seminggu smpai la 1 hri tu muntah2 kat gym g cek pgnent.. kuat ank ibu... g keje turun naik tangga tingkat 2... tp takat tu je.. selebihnye mcm malam sy mmg start kul 10 dah bring je.. x buat pape... bykkan rehat.. pastikan makan cukul minum ckup... jgn terhentak jgn berlari jgn angkat berat

Sebolehnya awal awal jangan lincah sangat. Hehe. Nak jaga baby kan. Tapi ikut orang juga, kalau sebelum pregnant dah aktif, masa awal pregnant aktif pun dia takda effect sangat. I dulu taktahu pun pregnant awal awal tu, panjat gunung siap 😅

Doc advice awal pregnant x boleh jalan banyak sangat. Kalau perlu, slow2 saja. Nak buat apa pun pelan2 dan berjaga2. Angkat berat jangan sesekali. Utk yg rahim kuat maybe xda masalah. But still kena berhati2. ☺

Minggu ke 5.. shopping sakan utk Raya dengan siblings..tinggal anak +suami... constipation.. sampai saja travel check upt...sambung tido.. suami yg tgu & bgtau result +..tgu seminggu .. scan confirm

Bergantung pada individu. Ada yg jenis kuat, ada yang jenis sensitif. Saya bila jalan lasak sikit sana sini mesti bleeding. Skrg 8weeks.bedrest hari ke2 kat rumah. Amik cuti.

Sy masa 5w, pegi jln2 kt cameron.. 😅 mmg byk rehat.. jln skit, rehat.. klau p ngn suami ok lg.. suami phm klau kita penat ke apa.. tp klau p beramai2 tu, berhuhu la kita..

Yeke.. Sbb kje baru ni perlukan kita bnyak berjalan.. Risau jugak nak aktif sgt.. Ni pun dah rasa sakit belah kiri..

5y trước

Sy pn aritu kerap sakit belah kiri sbb jenis xdok diam buat kerja rumah..last week p checkup doc buat urine n blood test doc detect ada fungus..risau ectopic je..then doc bg ubat vaginal insert tu alhamdullillah terus ok..skrg 7weeks pregnant😊

Tak pasti pula... Tapii tak boleh kna hentakan bnyk sperti lompat2 ...atau terjatuh .. sbap Rahim tak kuat lagii

Sy 5weeks trun naik tgga.. Skit tp kuatkn dri.. Alhmdulillah xde bnde bruk jd lg..now dh 5bln..

Ikut bdn msing kak. ..ada jenis org lasak. .rahim kuat. .ada jenis yg lasak rahim tak kuat. ..