Teringin tapi boleh ke?

Hai mommies. Nak tanya, pregnant 35w bole makan tart nenas ke? Dengan air tebu ais. Huhu.. teringin tapi risau 😅

13 Các câu trả lời

knpe x bole mkn buah nanas pula? vit C bgus untuk ibu mngandung. nanas muda mungkin laa kot orng mlyu ckp ' tajam'untuk kandungan yg baru. bgi saya kn konsep sederhana dlm sgle mkanan adelah terbaik. mkanan yg sihat pon bole jdi x sihat kalu berlebihan.

Air tebu saya tak berapa saran utk minum masa preggy sebab tak hygenic. Yelah airnya tak masak kan ? Hanya diperah dari buah. Berbanding air kelapa yang airnya datang dari dalam buah huhu. Tapi kalau teringin sangat mungkin la boleh buat ghaso ghaso

kalau mmg tkde alergik boleh je mkn ..sy hritu dlam 30w+ kot ada gak makan buah nenas okey jee ..sy da 2 kli ngndung mmg tkde pantang mkn ..dlam pantang pon mkn je smua ...so far okey jee

Saya baru makan nenas 2 minggu lepas. Beli sebiji, makan gan colek separuh, kongsi gan anak(1 org js suka) boleh buat masak lg.. Puas hati... Tart nenas boleh jer... Geng due raya

sy mengandung ank first 5bulan teringin nk makan tart nenas. Dh la belum raya jenuh laki cari tart nenas 😆boleh je nk makan semua tu. Bby dh matang tu

Tart nenas boleh kot sis..klu nenas muda tuh je sye tak berani makan..saya pun penggemar tart nenas.baru nak start cari nihh sbb dh 34weeks😂

sy 21week, dh mkn tart nenas.. sedap uii..nak raya pulak ni..bkn snang nk jmpa kuih tu.. Alhamdulillah..apapun brsederhana mkn ye..

Saya 34 weeks dah minum 2 kali air tebu. Alhamdulillah okay je. Nanas je x berani makan lagi😅

saya 34 week makan nenas hritu sebiji jugak hahaha sbb teringin Allhamdulilah kandungan ok

wahh, boleh ye, terima kasih semua. nnt nak minta husband carikan 🥹