Lepas makan je muntah

Hai mommies nak tanya macam mana nak hilangkan rasa nak muntah ? Lepas makan atau minum je terus muntah semuanya. Rasa macam takde tenaga dah. Lepastu asyik sendawa badan banyak angin. Saya baru 8weeks

5 Các câu trả lời

ari tu sy pn mcm tu jgk. dr 6mgu sampai 10mgu jd mcm tu. bila mcm sendawa sy mkn sikit. mase 7mgu doktor ade bg ubat legakan perut, ubat mcm gaviscon tu. tp doktor ckp selamat utk org mengandung. mkn ubat tu kurg la jgk berangin dlm perut. apa2 pn dptkn nasihat doktor ye. smga semuanya baik2.

1y trước

takut janin x cukup zat. muntah pn pakse diri mkn jgk. huhu.. pengalaman sy 2kali alahan loya dan muntah. kandungan pertama dulu alahan sampai 5bln. masuk 5bln lebih dh xde alahan muntah2. lembik terus bdn. xleh buat keje langsung. byk terbaring. tp di takdirkan bersalin awal. 6bln dh terbersalin. bby pramatang 680gram shja. itu ape yg terjadi kat sy. lain org lain badan lain rase. bdn dan rahim sy sendiri lemah. skrg alahan utk kndungn ke 4. same2 kite doakan smga bby sehat dan cukup zat.

Sama.. Saya dari 5 minggu sampai sekarang 7w xde selera... Loya setiap masa.. Makan sikit je tp lps tu mcm kena gastrik.. Dugaan sungguh kandungan kali ni.. Semoga mommies semua kuat.. InsyaAllah semua selamat.. Amin

5 hari lepas sy mcm ni la . makan semua muntah smpai tahap x de apa dah nk muntah pon masih jugak nak muntah.. pergi klinik cerita dgn doc .. dia bg ubat veloxin .. alhamdulilah lepas tu dh selera makan ..

Bila baca Komen kt sini rasa mcm ok sekarang yg tengah alami normal 😁. Baru 6 minggu tpi mkn je muntah pstu sendawa je byk. Kalau tk puasa rasa rugi pulak sbb kalau tk puasa tkde selera pon

sama sis. nama je tak puasa tapi makan apa pun tak boleh. sekarang saya 6w, dah berapa hari makann buah je. harap mommies semua tetap kuattttt we can do this