Sembap kaki seawal 26 minggu kehamilan

Hai mommies, nak tanya ada tak yg sama macam saya, kaki, tangan dan muka ada rasa sembap2. Kaki jadi lagi teruk sembap kalau berjalan dan berdiri lama. Nak bangun dan duduk atas lantai pun susah sebab kaki rasa berat sangat. Ada bagi tips supaya kaki naikkan keatas masa tidur malam, memang bangun pagi tu, sembap kaki berkurang, tp sebab kita ni buat kerja2 harian, masuk tengah hari kaki dah sembap semula. Cek up dekat kk, memang nurse ada bgtau yang sy ada darah tinggi, nurse pun terkejut sebab cek up sebelum2 ni pun bacaan darah tinggi normal je. Mommies ada tak yg jadi mcm saya? risau sbb mcm tak normal je kaki awal sgt sembap 😅 Dan ada tak tips lain utk hilangkan sembap ni? #pleasehelp #kandunganpertama #firstmom #firstbaby

1 Trả lời

saya awal 4 bulan dah kena kaki bengkak. setiap malam minta suami urut dan kaki letak bantal time tidur. and rendam ais… kurangkan berdiri and berjalan terlalu lama. sekarang 26w dah takde pulak kaki bengkak 😅

2y trước

alhamdulillah, dah selamat bersalin.. rupa2nya sy ada pre-eclamsia. terpaksa bersalin secara emergency czer, anak pun duk nicu sbb lahir2 kecik dan pramatang. pramatang 37 weeks, berat 1.5 kg