GDM on 9w pregnant

Hai mommies! Nak tanya ada tak sini yang sangkut gdm awal? Hmm saya umur 30, masa 1st appt dah kena minum air gula. & semalam nurse KD call inform saya sangkut gdm. Hmm sedih. Apa saya patut buat? Sedangkan saya tak suka makan or minum manis. Cuma arwah ayah saya memang ada kencing manis.

2 Các câu trả lời

Sama saya sis. Sy 11w skrg dan disahkan sangkut GDM 10w. Ni first pregnancy saya mula2 agak sedih tahu lps tu nurse cakap sbb mak saya pun ada kencing manis jd mungkin juga keturunan. Skrg bru 3 hari makan ubat disebabkan GDM. InshaAllah sis ikut sahaja nasihat dari doc dan nurse di KK. Moga Allah permudahkan urusan semua ibu mengandung 🤲🏼🤲🏼

klu fmly ada history..berkait juga. no worries. nanti ikut je apa advise misi kd .