Berat badan statik

Hai mommies! Nak minta sedikit tips daripada mommies sekalian. Saya pregnant 19weeks, tapi dah 3 bulan berat badan statik. Is it normal? Kalau tak normal, ada tak tips utk naikkan berat badan? Risau affect kat baby😢 ##firstbaby #pleasehelp

5 Các câu trả lời

Statik okey sis, jgn berat bdn drop. Saya buka buku pink mmg dah obese, skli alah trok berat sya drop bnyak, so mmg misi sya monitor setiap 2 minggu, Alhamdullilah naik walau kdg tu 100 gram je, kalau drop lagi lps 2 minggu tu, mmg saya kna rujuk pakar, sbb dorg takut jugak, baby tngh pesat mmbesar tapi bdn drop. Insyallah sis jgn risau brat bdn statik jnji baby sihat. Saya pun lps hbis alah slow2 makan kekacang2, buah mmg makan bnyakk, sbb ikan mmg sya tak boelh mkan, tak lalu, kalau makan muntahh. Banyakkan protien, fiber semua tu la sis. Insyallah

1y trước

Semoga dimudahkan urusan kita ya sis🥰 tq dah bagi respon

kalau nurse and doc tak kata apa2, okay la tu. saya turun berat tapi nurse and doc tak cakap apa. sekarang statik je berat. asalkan sis sihat, baby sihat, checkup semua okay rasanya tak ada masalah.

Kalau tak obes, okay jeee, kalau obes kena kurangkan makan, ikut kepada apa doctor ckp, kalau berat seimbang, statik 3 bulan takda mslh

1y trước

Syukur tak obes juga, cuma risau je.. kalau takde masalah alhamdulillah 🤲🏻 tq sis bagi respon🥰

Berat saya statik 3-4 bulan, 43-44kg. Masa scan berat baby naik ikut umur dia macam biasa walau berat saya statik. Should be ok sis

normal.saya masuk 20w dah start nak makan.n berat naik dh ni.bru sekilo