Minuman Ais

Hai mommies, kalau tengah pregnant ,memang tak bagus ke ambil minuman berais.? Org cina tempat kerja saya cakap tak bagus untuk baby. Nanti baby jadi tak sihat. Betul ke ? #minumais #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #firstmom

4 Các câu trả lời

sy berpantang minuman berais tpi skali skala boleh juga minum.lgipun sblum hamil mmg x suka minum ais sbb sakit urat minum sejuk.hehe..lain badan lain ketahanan.klau rasa ok minum je xde masalah kot.

x betul sis minum ais x membuatkan bby besar pun.jangan minum ais manis sudah lagi x elok.saya skrg 23w6d boleh dikatakan tiap² hari minum ais kosong bangun TGH malm pun minum ais kosong.

Hi mommies, nak tanye.. selame pregnan boleh trus minum vitamin ke ? Macam iberet folic 500 Or obimin .. boleh bagi suggest x vitamin ape2 shje utk ibu mengandung ni yg baek..

1y trước

awk patut tanya dr, awk dah buka buku pink ke? boasanya sebelum buka buku pink, makan folic asid je awk. then dr bagi obimin lepas buka buku pink.

Tak betul. 😊 Nak lebih kepastian nanti awak tanya doktor ya.

1y trước

ok awak. terima kasih