MATERNITY PAD

Hai mommies, kalau da bersalin nnti pakai pad biasa tapi size besar okay ke? sebab sya ade pad size 32cm yg size bsr , dlu beli bnyak. Last2 pregnant😬 Ingat nak pakai time bersalin nnti. ke kena pakai maternity pad juga? Darah bnyak ke lepas bersalin n kerap tukar (dalam masa berapa jam)? Hiee jangan kecam. #seriusnanya #firstbaby #1stimemom

10 Các câu trả lời

Tukar sekerap mungkin.. Untuk elak jangkitan pada jahitan.. Lepas bersalin haritu sy guna kotex mcm pampers tu.. Dlm 2-3 sebab darah banyak keluar.. Lepas be berapa hari baru guna pad biasa (overnight yang besar tu) .. 32cm mcm kecil sangat untuk lepas bersalin.. Mungkin sesuai bila darah xbanyak sangat..

3y trước

Terima kasih mommy share😍

klau kat hospital, saya prefer maternity pad kalau pakai disposable underwear. kalau pakai seluar dalam biasa, pakai yg besar bila nak tidur. takdela darah banyak nak kena sental masa cuci. klau nak pakai bila dah sampai rumah pun boleh. awal2 pantang masa darah banyak lagi.

3y trước

Terima kasih mommy share pengalaman😍

Boleh. Sy bru lepas bersalin normal 6 hari. 1-3 hari sy darah mmg byk. Tp pad brand sofy paling ok. Sbb lembut je bila kne jahitan. Kotex ke libresse sakit. Mmg x boleh pakai. Boleh pakai masa jahitan baik sikit nnt. Skrg pakai brand sofy je sy😂

3y trước

Aw takutnyaa luka jahitan🤧 Terima kasih mommy share😍

pakai pad biasa pun boleh janji besar .. kalau Sye setiap jam tukar pad sebab tak selesa pad penuh darah dengan bau dan paling penting bawak surat khabar untuk bungkus elok² maklum la hospital kan

3y trước

Terima kasih mommy share 😍

sye pon guna pads biasa ja tapi yg besar sikit.. jgn tnggu penuh baru tukar klau boleh setiap 4jam tukar.. lap bgi kering dulu baru pkai.. sya buat mcm tu luka kering dlm masa 15 hari

3y trước

Okayy ty sis for the tips🙏🥰

Sy ada baca psl ni, sy share dgn sis link ye.. N sy rasa baik sis guna maternity pad.. https://my.theasianparent.com/pad-materniti?utm_source=question&utm_medium=recommended

3y trước

Terima kasih mommy share😍🙏

sy pk pad yg biasa tp yg over night xpki yg pad maternity..cz biasa awal2 byk lps sminggu biasa je darah yg kluar tu kn rajin ja tukar pad

3y trước

Sis bersalin normal ? Kalau normal x sakit ke pakai pad biasa ? Sbab sya ada baca komen org lain dia bersalin normal pakai pad biasa, kata mcm keras skit t kena luka jahitan sakit.

Sy pkai maternity pad pureen mmg yg khas utk brsalin..drh brgntg pd indvdu..ade smmgu.tukar 3 4 jam skli..

3y trước

Terima kasih mommy share😍 Ok dah ade list nak beli brand apa nnti , hiee

owh nasib baik bertanya,sy mmg xtau pun ingatkan maternity pad tu sama cam pad yg 32cm tu..

saya pakai 32cm sis..senang lagi pakai sebab besar😁

3y trước

sama sis