Contraction tu mcmana?

Hai mommies, I firstmom yg xpernah rasa contraction tu macamana. Skrg dah masuk 38 weeks, so still confuse sakit contraction tu macamana😅 Boleh share tak sakit dia tuu? Thanks

5 Các câu trả lời

Braxton Hicks/contractions palsu sakit dia lebih kurg senggugut dan kekerapan sakit tu xslalu. Contraction yg betul atau yg dah nak bersalin, sakit dia susah nak describe. Sakit yg melampau dan kekerapan sakit dlam 5-10min. Awak kena ready mental fizikal sbb sakit contraction ni teramat sakit

Seingat saya, rasa macam ada orang ramas² isi perut saya masa tengah contraction tu. Memang rasa macam nak putus nyawa masa tu

contraction betul... lamaaa... sakit... contraction palsu... kejap kejap ade.. kejap kejap sakit... 😄😄😄😄

Perut rs kejang.. cramp... bila dia dtg, kita akan kaku n stop buat kje sbb sakit.... nk gerak pn xblh..

Ada org cakap, contraction tu rasa dia mcm nak cirit birit tapi 10x ganda. Hahaha