Selamat melahirkan

Hai mommies🤗 Due brsalin anak kdua spatutnya 20/10 tp sy dh brsalin pada 7/10 ketika usia kndungan 38 minggu 1 hari💙 alhamdulillah urusan sy dpermudahkan. Pergi hospital tau2 dah 8cm trus masuk lr. Dalam lr tak smpai 10 minit baby boy dh kluar👶 kna gunting & ada koyakan besar smpai ke blakang. Ada tak tips nak cepat sembuh luka? Sbb susah sangat nak gerak. Baring duduk srba tak selesa & sntiasa sakit😢

2 Các câu trả lời

rajin² sapu ubat luka.. keringkn luka.. jgn bg luka lembap & berbau.. berak jgn teran kuat.. rajin tuka pad..tempat luka kena bersih.. jgn lasak & kangkang selagi x sembuh sepenuhnya.. nk buat apa² kepit kaki..mkn oren & benda yg blh menyembuhkn luka..minum air kosong bnyk.. berjln ckit di dlm rmh.. klau x larat rehat terus.. minta suami pinpim awak kemana mana lg² bilik air..

2y trước

Haah, dh beli ubat tu. Alhamdulillah dh slesai membuang lpas bersalin😂 seram jugakk yaa

Awak knp kena gunting & terkoyak? Nak tau jgk. Sy due 25/10 ni

2y trước

Smoga dpermudahkan urusan awak nnti🤍