Tak apa ke ?

Hai mommies, boleh minta pendapat tak? Kat rumah ada pelihara kucing dalam masa yg sama sy ada baby 5bulan .. ok ke? Selamat tak? Sy risau sbab kucing tu skrg bulu2 dia gugur dan ada kutu . (P.s Bukan kucing sy tapi kucing adik ipar) #ingintahu #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

5 Các câu trả lời

Pastikan kucing dah : 1) complete vaksin 2) deworm 3) deflea 4) bekas pasir sentiasa bersih bila ada kucing mmg kena kerap vacuum rumah. saya ada 3 ekor kucing dari bujang sampai anak dah 2 tahun. anak ok, takde masalah. pastikan kucing sihat dan rumah bersih je

minta izin adik ipar utk hntr kedai grooming buat lion cut. kutu kucing jgn main2...yg dewasa klu kena gigit pun gatal kemain.

2t trước

ya awk kena tegur dia..sy pun bela kucing dan ada toddler 2y dan nb 3 bulan. mmg sblm bsalin sy bawa kucing2 pegi lion cut, letak ubt kutu. sbb sy dh penah kena gigit kutu kucing...habis kaki sy berbekas

Eee siap ada kutu of course lah kotor & tak selamat