tanda tanda bersalin

Hai mommies, bole share tak tanda2 korang nak bersalin dulu? Thanks..

28 Các câu trả lời

Kluar air ketuban.... Ingat nak g check je..sekali trus warded...x sempat nak breakfast...so kalau u kluar air ketuban...sile g makan dulu, pastu g spital.... Kalau x lapar nanti🤣🤣🤣

2y trước

actually x digalakkan melengah2kan masa nak ke hospital bila dah pecah air ketuban.. risiko baby lemas n makan najis sendiri tinggi n mungkin terpaksa deliver emergency czer.. bawa je apa2 yg boleh dimakan dalam perjalanan ke hospital.. janji isi perut..

Anak first pecah air ketuban, terus p hospital, terus kna ward..lama jgk tahan sakit jln lambat buka..😁 Ank ke 2 due awl bulan 6 ni..xtau la mcmne plak..😅

Tak keluar tanda, perut mengeras kat kedai makan. Jarak 10 minit, pastu jarak 5 minit. Lepas makan, terus pergi rumah tukang urut, balik mandi then gi hospital.

Hai mommy. Keluar discharge darah sedikitt. Tak rasa contraction pun. Dah sampai hosp check laluan baru 1/2cm lepas tu baru contraction kerap

Anak pertama kena induce so lps masuk ubt rasa sakit, ank ke 2 keluar darah,anak ke 3 czer, ank ke 4 keluar air ketuban..

Perut cramp. Makan tak kena. Ingat kena sembelit ke apa. Sebab macam susah buang air. Sekali dah bukak 1.5cm. Badan lemau je.

Keluar lendir bercmpur drh 2 hri sblmny tp still stay kt rmh...n 2hri lps tu pch ketubn..mmg cpt2 g hspitl

stiap org lain sis... ada yg turun darah, pecah air ktuban, contraction....

Kerap p toilet, rasa sakit bawa ari..keluar air ketuban..

pecah air ketumban..igt air apa.. rupa nya ketumban..