Berpantang

Hai mommies betul ke berpantang tak boleh potong rambut & kuku? Sebab mak saya kata tak boleh. Saya rimas berpantang rambut panjang payah nak keringkan ambik masa lama dengan anak nak menyusu lagi 😂. Dah 2minggu tak potong kuku. Makan pun makan sudu je tak nikmat 😂.

4 Các câu trả lời

mungkin sbb dlm darah nifas kot tu pasal mak sis tak bgi potong. org dulu2 kan ada fahaman kalau period tak boleh potong sbb nnti tak mandi wajib bahagian yg dipotong tu. kalau ikut laman web mufti, boleh je potong, hukum dia tak haram dan tak makhruh. yela sbb lama sgat kan, kita pun kena jaga kebersihan jugak

Tulah kita nak jaga hygiene tapi bila berpantang dengan orang tua2 ni banyak sangat pantang larang

Boleh je..saya pun potong rambut masa berpantang dulu ..potong kuku ..

Tak betul. Kebersihan kena jaga ya mommy