Baby start makan

Hai mommies. Baby sy dh nak masuk 6bulan .. dh nak start makan .. utk hari pertama .. boleh ke bagi snacking buah ? Nak jadikan puree atau potong kecil2 letak dlm fruit feeder je ? Minta pendapat mommies sekalian..lpastu utk yg baby baru start nak makan ni ..boleh ke bagi snacking biskut baby #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #firstmom

6 Các câu trả lời

Klu baby sy bg bubur nasi kosong 3-4 sudu untuk lunch.. dan petang bg apple potong besar sikit dia just hisap2 n pegang je apple tu tak gigit pun.. kadang letak dlm feeder klu buah senang hancur.. setiap hari sy bg nasi belah pg n snack buah utk petang.. so far xde masalah lagi