Anak tak nak makan 🥲

Hai mommies. Anak sy 1y 1bulan taknak makan langsung. Macam2 dah try. Dah bagi appeton pun tak jadi apa. Apa nak buat ya 😮‍💨

1 Trả lời

Macam anak 1 sampai 1 fasa dorang taknak makan nasi… So saya bagi makan oat, roti, buat roti telur bakar, buat puding, kuih cara, pasta… maknan yang nampak menarik… colourful… masa bagi makan jangan kita paksa, letak dalam pinggan, ajak anak duduk sekali kita kongsi makanan tu dengan dia, kita makan cakap sedap kena buat expression muka sama baru anak2 tertarik… Macam buah anggur ka strawberry ka marshmallow celup coklat pada saya okay as long as kita boleh control diet anak2…