Perkembangan anak

Hai mommies. Anak saya berusia 4 bulan. Sebenarnya perkembangan mcm boleh pusing atau tiarap tu sndiri, baby yg belajar sndiri(natural) atau kita yg ajar dia ya? Sbb saya ajar anak saya niarap tapi dia mcm lambat sikit nak pickup buat sndiri. Bila saya ajukan soalan ni ke pengasuh dia kata tak prnah pula dia ajar budak meniarap atau pusing. Dia kata budak tu pandai sndiri.

2 Các câu trả lời

anak sy 2 bulan lebih dah pandai meniarap. 3 bulan lebih dah pandai pusing balik.. sy rasa mmg baby belajar sndri. sbb sepanjang ni, sy 4 5 kali je buat tummy time kat dia