GDM semasa hamil 😩

Hai mommies .. ada tak yg kat sini pengalaman GDM semasa pregnant? Boleh kongsi tak pengalaman mommies sekalian ..Terima kasih 🙏🏻#firstbaby #ingintahu #firstmom

1 Trả lời

Sy pn Gdm last preggy..utk elak dibagi ubat, kena buat cara diet control sis, tpksa korbankan makan manis2 dn nasi tukar ke brown rice..sy amal makan oat waktu pagi, makan tghri makan brown rice n sayur, ayam dengan portion control..Minum dgn makan manis kena tolak tepi dulu na..dn sis kena buat blood sugar profile beli mesin one-touch utk ukur glukos darah dn pantau setiap hari ya, pstikan xlebih dr 6mg/dl utk bacaan berpuasa. selamat berjuang sis😄