Checkup dan cucuk di tempat berlainan

Hai mommies. Ada tak dekat sini yg checkup anak dkt klinik swasta,tapi cocok setiap bulan dekat klinik kesihatan? Agak² kk bagi ke kalau kita nk checkup dkt swasta? Sy n suami bekerja,kalau pergi kk utk checkup mesti lama nk tunggu giliran. Kalau kita request utk cocok sahaja di kk boleh x? Ada x yg buat mcm ni?#firstbaby

2 Các câu trả lời

Boleh request. Saya pernah tanya tapi saya tak buat la. Betul kalau nak cucuk takyah timbang dah. Still awak kena tunggu no giliran macam biasa. Kalau nak pergi swasta teruskan dengan swasta, nanti buang masa dan penat sebab kena ulang alik appointment kk dengan swasta. Saya dan suami pun bekerja. Jadi kami nak elakkan situasi tu. Usia baby awak berapa? Waktu timbang normal baby nangis awak. Bila pergi klinik tu hampir semua baby akan nangis.

1y trước

Bagi saya la takde issue pun baby menangis. Normal je sebenarnya. Awak cuba lagi cari info on baby language. Kita kena ambil tahu cara nak pujuk baby. Nurse marah ke anak awak nangis? So far saya pergi kkia tak pernah lagi nurse atau parents tegur baby yang menangis. Boleh nak cucuk je. Awak refer dulu nurse anak awak. Tempat saya boleh. Ada yang nak check up je tapi cucuk ambil luar. Apa-apa pun consult dengan nurse ya.

klinik swasta pon ade cocok. cocok klinik swasta terus je masa checkup. sama jugak kalau boleh cucuk dkt kk, awk tetap kena tgu ikut giliran. x boleh main jump queue mcm tu je.

1y trước

kalau cocok dkt klinik x yh timbang dh,satu lagi ank sy jenis kuat nangis. baru buka baju dah nangis,nurse sampai cakap anak x nak dgn sy. sbb tu rasa nk checkup swasta je