Due 21/12 bila nak bersalin ni ????

Hai mommies ?? Ad yg same due ? Bila kita nak bersalin ni ?? Ya Allah x larat sgt dh . Baby korang dh engage ke ? Sy ada gdm odc jadi x le overdue . Harap sgt baby keluar sebelum due . #firstmom

16 Các câu trả lời

sy 30/12, tp tulah td pegi jmpak pakar sbb berat bebi kecik, 2 mgu lepas dah pegi dah, disruhnya repeat harini, tp berat nya sama je kecik xde prubahan plus air ktuban bekurang bnyk dr 12 tgl 5, padahal sy xsedar pun bila air nya turun, mcm xde rasa basah2 pun,kputihan yela banyak, tau2 kena serahdiri harini, tp sy mntak esok sbb tgu suami sy balik hrini, esok bru smpai huhu jauh dr joho nak mai kedah, kena la induce esok serahdiri, klu xbukak kena redho czer, hrp2 branak normal jela huhu

7mo trước

em btul sbb baby kecik je kan, hrpkan normal lah manatau rezeki xde koyak2, aamiinnn, smoga awk pon branak cpt hehe

Hii mummy, kita sama due date 21/12. Tapi masih belum bersalin lagi and baby masih selesa lagi dalam perut. Contraction palsu je setakat ni saya rasa Tapi bila checkup kat kk, alhamdulillah nurse kata baby dah turun kebawah dah. Hopefully dia keluar sebelum due.

7mo trước

Alhamdulillah, same due , tulatu baby sedp lagi duk dlm . Tp smalm check up last dh ng kk , kk bg tarikh 21/12 admit dh , tp sy brsalin swasta , lagi awal dia bg tarikh 18/12 ni dh admit utk induce . Harap 2 kluar sbelum tu . Tp klau x jgk . Redha sja lah . Sy doakan kita diberi kemudahan bersalin & selamat bby & mom . Amin .

due saya 22/12 tp tak bersalin lagi . yg saya rasa skg cuma perut mengeras & sakit bahagian bawah . mcm nak terberak pun ada 🥲 tp x pegi hospital , sbb tanda tak keluar lg . sakit pun masih boleh tahan 🥲 risau juga kadang2 hmmm

7mo trước

hahaha....sama...sy smpi masok wad 15 hb...kot2 ada la perubahan....tp sama jgk ... da 39w...hri ni klau xda ap2 berlaku...doc soh blik...23 hb serah dri lg kt hspital

sy due 21/12. Alhamdulillah baru lepas bersalin selepas dpt tanda lendir coklat start tanggal 10/12,..dan hari ni Allah permudahkan semuanya 🤲❤️., saran sy sentiasa naik turun tangga, dan dengar lagu sambil bergoyang sikit²❤️

7mo trước

Alhamdulillah tahniah sis , oh naik turun tgga ikut tepi tu ke ? Baik sis tq ats tipsny🙏

Due 30/12 tp dh kena serah diri 18/12 ni..masa tu dh 38w.doc dh plan utk czer sbb high risk umur dh 41..lain2 Alhamdulillah..kita ikut je plan doc moga Allah mudahkan urusan insha Allah..ibu2 semua doakan kami ye🥰

7mo trước

due kite same la

Hi mommies..sy due 8/1 tpi sbb ada gdm ni bila2 masa je bleh brsalin..xlarat nk bwk perut dah ni..baby pun tendang kuat..mlm2 xbleh tido..semoga semua mommies yg dah sarat dipermudahkan utk brsalin..amin...

Say due 22/12, alhmdulillah selamat bersalin 5/12 haritu. Boleh try amalkan rasberry leaf tea untuk lembutkan servik and banyakkan naik turun tangga. In shaa Allah.

due sama...baby dh engage ..cuma baby masih selesa dlm perut..dah start contraction palsu..nak tido pun xlena..hrap baby keluar sebelum due.

7mo trước

Alhamdulillah , dh engage . Harap 2 esok scan dh engage jgk & cpt 2 bersalin . Ad jgk rse pagi td false contraction , sakit nau contraction ye 😭😭

due date saya 23/12 tapi tak bersalin lagi . minggu lepas bukaan 2cm tpi doc suruh balik umah dulu dan sekarang tunggu turun tanda jew

7mo trước

sama....tgh tgu jgk ni...semoga beranak sblom due

Saya due 18/12 , pinggang dah sakit, perut asyik mengeras, kat bawah tu sakit takle bawak bincang dah tapi takde turun tanda lagi

7mo trước

InshaAllah mom , anytime soon dh tu . Sy pon kepala dh bawah sgt dh, tp still jgk x turun tnda . InshaAllah Allah permudahkan urusan kita & brsalin normal tnpa sakit lama . Amin 2 🤲🏻