STRECH MARK

Hai momies! Sy nak tnye mommy2 yg nak elak atau yg dh ad strech mark kt perut mommy2 guna produk apa ya? Sy punya strech mark dh mula timbul kandungan sekarang 22m5h harap boleh share2 tips atau lotion yg digunakan heee #firstmom #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

5 Các câu trả lời

Saya pakai losyen drpd 6w tambah pulak palmer cocoa butter and skrg palmer stretch marks makin mahal tapi tetap dia naik jugak. Setengah kulit sensitive mmg dia akan jadi. Redho lah kota.

10mo trước

huhu , takpelah itu lah yg jadi tanda/kenangan untuk ibu2 yg melahirkan

sy pakai yg jenama tropika. ok sikit n x oily sgt, bau tea tree oil. sy sapu lotion since awl pregnant, so x nmpk sgt scretchmark. ade mmg ade tp x nmpk sgt. kena rajin sapu la hihu

11mo trước

Sy kwn2 dh pesan sapu laa awl2 lotion tu,degil xnk sapu, last2 bile dh naikk baru kalut nk mencari huhuhu

Saya pakai baby oil je. Mommy rasmikan dulu hehe kena kerap sapu tu. Sbb perut start 20w ke atas dah membesar. Bila tak sapu any krim/oil tu yg ada stretch mark. Jgn garu2 ye.

10mo trước

Terima kasih atas respon nya, in sha Allah cuba untk konsisten sapu minyak hee

Saya pakai ni beli di farmasi, bau pun sedap macam gula2 ☺️

11mo trước

Ya boleh, sy dah tanya pharmacist sebelum beli. Nk kurang stretch marks esp kalau gatal, mmg kena rajin letak lotion or oil. Lagi dia stretched/kering. Nanti gatal pulak. Risau time tidur nti tak perasan tgn tu terkeruk2. Kalau perut sentiasa lembap, kurang skit rasa x selesa.