Rasa loya yang teruk

Hai momies semua. Saya nak tanya. Normal ke rasa loya tapi tak muntah apa apa? Just teruwek uwek je. Makan mcm takde masalah pon. Selera je makan tapi loya tu tak muntah apa apa. Normal ke? Ada ke yg sama mcm saya? Ke momies boleh share loya momies tahap yg muntah banyak ke mcm mana ke.

4 Các câu trả lời

sama lah saya loya je setiap hari, muntahnya tak ada. deria bau jadi sensitif sangat, tapi deria rasa ke laut. jadi duduk kat dapur memasak tu buat loya teruk, tak muntah2, pastu dah penat masak, tak boleh makan pun sebab tak selera. suami tanya nak makan apa, ada ngidam apa2 ke, tak tahu nak jawab, sebab tak ada pun nak makan apa, cuma apa yang taknak makan tu banyak. sampai nangis2 sebab tahu bila lapar makin loya, tapi tak lalu nak makan apa2.

8mo trước

sama. kalau makan macam biasa pun nanti rasa kembung sangat pastu loya juga, jadi kena makan sikit2 je. sis dah berapa minggu? saya ingat nak buat makanan orang pantang lah yang serunding halia bawang bilis tu, bagi kurang angin. boleh ke ya orang pregnant makan tu?

Sama✋🏻😅 mkin nk beralih week mkin loya rasa, xmuntah tp loya ..bdn oky xde penat ke ape, blh masak n kemas umh mcm biasa..cuma simptom loya je, mkn pon xde masalah

Normal. Saya loya uwek2 sampai la termuntah. Perut sakit 🫠🫠🫠 sebab dok tolak2 keluarkan muntah kan.

8mo trước

Normal, kadang2 loya kadang2 muntah termasuk sakit kepala

normal