Berat naik 2.5 kg 😅

Hai momies , saya skrg 31 weeks semalam checkup kk berat sy naik 2.5 kg . 2 mnggu lepas checkup berat turun . Semalam timbang naik pulak hahaha . Tapi sy dua kali mnum air gulaa tak sangkut gdm alhamdulillah . nurse cakap kalau berat banyak naik kene check bp seminggu 2/3 hari di kk . tp sebelum ni setiap kali checkup mmg tkde darah tinggi , bacaan normal 120/70 Boleh tahu kenape ye ?

3 Các câu trả lời

Saya dah 3 kali macam ni, tapi sya selang sehari, 2 minggu naik berkilo. hehe, bila berat bdn naik, mmg dorg pantau takut drh tinggi, bila drh tinggi risiko boleh jdi sawan untuk ibu mngandung, saya pun stiap kali chcekup mmg darah okey, kencing okey semuaa, tak dak masalah, tapi cuma jantung baby agak laju, tu ja, takut air dlm badan kita x cukup. Saya pun 3 kali dah minum air gula, Alhamdullilah tak sangkut. cuma kenaikan berat bdn tak boleh nk control.🤭

1y trước

Betul ☺️ saya pun tgah buat untk tekanan darah tu selang sehari sebab naik berat sampai 2kilo lebih dalam masa dua minggu 😅 dah masuk trimester 3 nie susah nak kawal makan . Semua bnda nak makan ..paling risau bila dah dekat appoiment jumpa misi tu cek berat badan 🤭

tak semestinya berat naik sangkut gdm atau bp high. jiran sy tak ada masalah semua tu,tau² ja bersalin baby 4kg++. sy pula ada gdm,baby 2.75kg. kena kawal makan bergula sis. tu yg buat berat naik mendadak. lg pun,penat tau ulang alik ke klinik,lebih² lg sis baru 31w. jauh lg perjalanan nak bersalin

Same 😂 sekarang seminggu 3x check bp . Redho jela .