Fully breastfeeding

Hai momies nak tanya sikit lah, betul ke kalau kita minum air sejuk atau berais baby yg bf akan kerap kembung perut ?? Atau ini adalah mitos semata2

1 Trả lời

Doktor biasanya akan ckp mitos tp pendapat saya terpulang pada badan anak masing2. Saya minum air sejuk okay je. Anak saya umur 3-4 bulan minum susu ebm straight dari chiller peti sejuk. Sbb dia jenis x penyabar nak tunggu susu panas, saya ajar minum susu sejuk & alhamdulillah dia boleh terima & xde masalah.