Rambut Ibu gugur, baby baru 4 bulan

Hai mom semua.. Nak tanya, rambut saya gugur teruk.. sampaikan pegang rambut pun boleh dapat byk rambut gugur... Takut nya tengok rambut Kat tangan.. Baby saya baru 4 bulan.. memang lah kata biasa lah tu rambut gugur setelah bersalin.. Adakah mom's ada solusi nya secara medis ke, atau tradisional ke.. atau dgn rawatan apa ke? Terimakasih Sudi share.. #seriusnanya #pleasehelp

2 Các câu trả lời

haritu amek anak kat pengasuh dia tanya rambut dah mula gugur ke? saya kata yaaa, macam mana tahu? then dia kata sbb baby dah mula main sembur air liur. saya pon x tahu apa correlation dia tp mmg betul lah haha. rambut masa pregnant bukan main lebat dan cantik. skrg gugur byk sgt hmm. anak saya 2 bulan setengah.

Samalah saya pun rambut gugur . Bhgian depan nmpk nipis dah 😭😭😭😭😭😭

10mo trước

samaaa😭😭 sampai nak basuh rambut pun dah risau & takut. Sebab gugur ye ni lain macam. Gugur sebelum bersalin bila kita tarik2.. terus hilang. Ni lepas bersalin setiap kali tarik mesti banyak & non stop gugur. Tu takut nak basuh rambut🥲 btw anak skrg dah 3 bulan 15 hari. Ingat kan sebab effect cucuk depo🥲🥲 ada orang kata cucuk depo pun jadi macam ni.. haihh