Saize pemilihan Pampers baby ?

Hai mom nak tanya tanya...cara pilih Pampers baby kita tengok dri berat bby ke atau Mcm mna ? Husband slh beli Pampers sdgkan bby baru umur 10 bulan dan berat bby baru 8kg lebih sj.batter ambik saize apa ya ?

5 Các câu trả lời

anak sye 9 bln 8kg ble gne size M peha anak merah sbb getah pmpers tu ketat then sye tukar size L.. ok xde merah2 dah.. klu sis was2, bley bli pmpers sekeping2 ade org jual kt shopee.. bgus utk try2 dlu sblum bli yg pek besar tu..

tgok saiz anak mcm mana , sbb pampers byk jenis, ada yg saiz M tapi okay utk dia n ada yg sebaliknya. kena try & error dulu. kalau tgok ketat tuh, maksud mmg tak okay la .

Kalau saya tengok sizing badan anak saya. Saya tak tengok reference kg kat packaging. Anak saya 1y9m, 9kg. Pakai saiz L.

refer brand apa yg awak ambik. ada state size. kalau pakai mommy pokko pamper dia mcm kecik sikit size.

Ank 9bulan 7kg sy dh tukar L sbb M ketat dh dgn dia