Nipple cream

Hai mom maaf nak tanya kalau kita sapu cream tu pastu terus menyusu baby takpa ka ? #ingintahu #firstbaby

12 Các câu trả lời

most nipple cream non-toxic tapi ada yg ada toxic so better lepas sapu cream tu bagi beberapa waktu 10 to 15 mins the best untuk cream tu meresap dalam kulit and take effect pada nipple. lepas tu baru lap dengan kain or wet tissue before next breastfeed. ada je yg brand cream tu selamat and non toxic je, tapi tu la cream tu ada taste/bau yg boleh mengganggu deria bayi or krim tu memberi kesan allergies pada baby especially baby yg sensitive kulit. just imagine kita sebagai baby kita,nak tak hisap nipple yg ada kesan cream tu.. so kita pilih best decision for baby kita

Sy jenis x yakin dgn produk2 jadi sy pilih jln selamat je. Sy sapu dgn susu badan tu je kat nipple tu bila ada crack. Biarkan kering. X payah nak basuh. Kalau rasa mcm x selesa, sy lap dgn tisu basah. Cepat jugak sembuh

1y trước

samalah .mama saya punya petua😁

pigeon punya oky cuma kena lap dap2 je guna tisu basah pastu boleh susu letak krim nipis2 je time nk bf dap2 tisu basah sbb tk nk bg bby confuse krim dgn susu bf

i lap dengan wet tisu then spray dengan air. tak yakin ape2 jenis nipple cream. i pakai lepas nyusukan baby. basuh bila nk susukan.

kalau sy,sy basuh..sbb cream2 tu sndri melekit..xkn sy nk ank sy isap lekit2 tu..sy ada yg brand pigeon dgn mama choice tu..

Kalau guna jenama mama’s choice tu, kalau lepas sapu tak yah lap pn takpa sbb bahan ii dlm tu semua selamat utk baby

mcm palmers tak prlu cuci..blh trus susukan bby lepas sapu..mg dpmudahkan segalanya amiin

nipple cream ni pakai slps myusu ke? sorry xtau.bakal.first mom..

1y trước

okay baik....tq ya;)..jenama apa ek elok?beli kt mana?

mcm cocoa butter tuh takpa, yg lain kena tgok , sbb ada je yg bole.

1y trước

yup, ada beberapa jenis nipple cream boleh sebelom dan selepas

tgk jenis nipple cream. xsemua selamat utk direct bf