Tiroid semasa pregnancy

Hai mmy,, siapa sini ada pengalaman tiroid time pregnancy? Boleh share pengalaman tk?

1 Trả lời

Saya ad pengalaman thyroid during pregnancy, doctor detect masa awal2 pregnant sbb nadi laju. Saya kena on ubat carbimazole, berbulan2 jgkla on ubt ni. Masa pregnant dah 24 weeks Alhamdulillah thyroid dah takde, dh boleh off ubat. Sekarang dh 31 weeks. Leher saya takde bengkak apa2, family history pun takde yg kena thyroid. Mgkin sbb hormone time pregnant. Doctor ckp bila dh nk msuk 3rd trimester mmg thyroid akan hilang sndiri.

12mo trước

nadi saya ok. harap tkde apa apa lah