susu fm

Hai mmy. Bby sya dh umur 16 hari. Skrg bby kuning agak tinggi and also ruam. sya plan nk bgi susu fm pakai cover kalau bf . Sbb bby kuat menyusu. Air susu pula mmg sllu kong. Blh suggest susu apa yg bgus untuk bby bru lahir? Susu yg sesuai untuk semua bby

1 Trả lời

utk kuning, normally karihome susu kambing.. kalau x, cuba morinaga.. kalau bf, ibu jaga la pemakanan.. buat tips itu ini tapi x jaga x boleh juga.. bby kuning memang rajin tidor sbb penat.. tapi ok la bby kuat minum kn.. kalau bby x bgn, susah nk masok kn nipple, pam susu klua then feed pakai botol.. sblm feed, tukar pampers lap mata bby dgn air.. msok puting botol dlm mulut bby then usik2 pipi dye.. normally bby akn isap walau pn dye tidor.. 1 jam 30ml.. 2 jam 60ml.. jgn letak bby tempat gelap2.. bedung tu semua nnti dulu.. biar bby free.. in sha allah.. cuba la..