Mengandung anak kedua

Hai , mau tnya ibu2 yg pregnant anak kdua atau lbih , normal ka time pregnant ni kdg2 pndai stress dgn anak first😢 dia kuat ngis lpas sy pregnant. Lg kuat dr time baby😢 skrg dia umur stahun sda. Kdg sda bg susu n mkn pn dia kerap jg ngis🥲 kdg2 smpai sy yg ngis n tmrh dia sbb xtau apa dia mau. Ada msa sy pnat n xselesa wlupn xbuat byk sgt kerja. Normal ka bgni. Atau x normal? Perlu ka sy rujuk doktor. Hrp dpt komen yg baik2 jak🥹 sy bkn sgja mo mrh anak😢 #pleasehelp

1 Trả lời

Normal lah tu awak. Anak 1st tu tahu x lama lagi die akan dpt adik. Selagi ada masa nie layan kan je lah. Bagi kasih sayang sama rata. Die nagis sbb itu sahaja yg tahu. Die x pandai ckp lg kan? Normal budak2 nangis. Mgkn die hanya nk perhatian dr awak. Kalau boleh, cuba lah control rasa marah2 tu. Nk anak 1st pun awak dan husband. Nk anak ke dua pun awak dan husband. Kena la layan sama rata. Nnt baby dah keluar, jgn abaikan anak 1st. Layan die lebih, bg perhatian lebih dari die.. Nnt die akan jadi abg @ kakak yg terbaik untuk adik2 die... Boleh tolong tengok2 kan adik2 die nnt. Kalau boleh elakkan diri dr buat keje yg memenatkan badan awak. Minta tolong husband. Sbb bila badan terlalu penat, anak nk perhatian kita, takut awak je yg x terlayan.. Awak boleh mummy 💖

6mo trước

Thankyou . Anak kedua ni xplan tba2 lekat sbb sblm ni cser. Husband byk tlg jg bt kerja ruma n jaga anak. Tp pregnant kdua ni emosi lain btl dr yg first😢 ada msa ok ada msa smua bnda x ok🥲 thankyou smgtnya🫶🏻